Mediji o nas

Duhovne vaje Rahelin vinograd vzbujajo vedno več zanimanja v javnosti, zato tudi mediji svoj prostor namenjajo  širjenju zavedanja o pomenu teh “posebnih” duhovnih vaj. Spodaj so zbrani prispevki medijev o Rahelinem vinogradu, vabljeni k ogledu, prebiranju…

Na Radiu Ognjišče v postnem času poteka Radijski misijon 2023 s podnaslovom “Ko se temelji reda podirajo” je bila gostja Janja Kolenc, ki je z radijskim občinstvom pogumno podelila svojo zgodbo, ki jo je v življenju peljala od odločitve za splav in nato na novo pot – tudi s pomočjo Rahelinega vinograda.

Celoten posnetek njenega pričevanja najdete na tej povezavi.

Spodaj pa kratek izsek iz Janjine zgodbe:

https://fb.watch/jBfvgZR0me/

…………………………………………………………………………………………………………………

Svojo zgodbo je v oddaji Srečanja na Radiu Ognjišče predstavila tudi gospa Marija. Njeno pričevanje, kjer opisuje svoj izhod iz življenja polnega stisk, žalosti in nemoči najdete na tej povezavi.

…………………………………………………………………………………………………………………

V avgustu 2022 je v oddaji Srečanja na Radiu Ognjišče pričevala mamica z izkušnjo umetnega splava. Kaj jo je pripeljalo do te odločitve in kje je našla pot ozdravljenja ter kako ji je pri tem pomagala udeležba na duhovnih vajah Rahelin vinograd,  lahko slišite v oddaji na tej povezavi, ali pa oddajo poiščete v eni izmed aplikacij za podkaste:

iTunes

…………………………………………………………………………………………………………………

V sredo, 6. julija 2022 je bila Katarina Nzobandora, voditeljica Rahelinega vinograda gostja v oddaji Življenje išče pot na Radiu Ognjišče. Med drugim je spregovorila o tem, kako umetni splav in s tem izguba lastnega otroka povzroča v dušah staršev dolgotrajne posledice.

O sadovih duhovnih vaj Rahelin vinograd se je s Katarino pogovarjala Marjana Debevec.

Prisluhnete jima lahko na eni izmed naslednjih povezav:

Google podcasti

Arhiv Radia Ognjišče

…………………………………………………………………………………………………………………

V torek, 17. maja 2022 so v oddaji Srečanja na valovih Radio Ognjišče z novinarko Meto Potočnik, sodelovala vodja Rahelinega vinograda  Katarina Nzobandora in duhovni vodja Tomaz Mikuš.  Pogovor je tekel o Duhovnih vajah V Njegovem objemu in Rahelin vinograd.

Prisluhnete jima lahko na eni izmed naslednjih povezav:

Google podcasti 

Arhiv Radia Ognjišče

…………………………………………………………………………………………………………………

V tedniku demokracija so pripravili podroben članek o duhovnih vajah Rahelin Vinograd. Celoten članek lahko preberete na tej povezavi.

…………………………………………………………………………………………………………………

Dne 11.02.18 so bile duhovne vaje Rahelin vinograd predstavljene v oddaji Obzorja duha, prvi program RTV Slovenija, med drugim sta svoje doživljanje duhovnih vaj RV opisala ena izmed udeleženk in voditeljica duhovnih vaj Katarina Nzobandora. Oddaja je v celoti dostopna na tej povezavi.


Novinarka Marta Jerebič (Radio Ognjišče) je v oddaji Srečanja, ki je bila na sporedu v nedeljo, 11.03.18 gostila voditeljico duhovnih vaj Rahelin vinograd Katarino Nzobandora in duhovnega voditelja p. Tomaža Mikuša. Njihovemu pogovoru lahko prisluhnete na tej povezavi.


 

Vzroki za splav, posledice splava, občutek krivde, vloga moškega pri splavu..odgovore na ta in ostala vprašanja sta v svojih razmišljanjih v članku na spletni strani Aleteia .si  podala voditeljica duhovnih vaj Rahelin vinograd Katarina Nzobandora in duhovni voditelj duhovnih vaj p. Tomaž Mikuš. Vabljeni k branju intervjuja, ki je dostopen na tej povezavi.

Nekaj svojih razmišljanj sta Katarina in Tomaž podala tudi v video klipih (Katarina, p. Tomaž).


 V glasilu Pastir.si (glasilo pastoralne zveze župnij Pameče, Sele, Slovenj Gradec, Stari trg) je bil v avgustu 2018 objavljen čudovit prispevek o Rahelinem vinogradu. Celoten prispevek je dostopen s klikom na to povezavo.


Začetki ter poslanstvo Rahelinega vinograda je na izjemen način predstavljeno tudi v članku na spletni strani Zavoda ŽIV!IM. Celotni članek, ki je obogaten tudi s pričevanjem članov ekipe Rahelinega vinograda si lahko preberete tukaj.


Na spletnem portalu Iskreni.net je bil v adventnem času objavljen obširen intervju s p. Tomažem Mikušem, DJ. V intervjuju je je p. Tomaž odprl veliko različnih področij, ob tem pa se je dotaknil predvsem problema splava, kontracepcije, spovedi, krivde in nenazadnje pomena duhovnih vaj Rahelin vinograd. Članek je bil objavljen v dveh  delih in je dosegljiv na tej in tej povezavi.


V katoliškem tedniku Družina so v mesecu maju 2019 objavili čudovit članek o poslanstvu duhovnih vaj Rahelin vinograd. Pomemben prispevek v članku sta tudi pričevanji udeležencev (slovenske skupine) duhovnih vaj Rahelin vinograd.  Vabljeni k branju (članek, 1. stran članek, 2. stran))

Splav in žalovanje po splavu v naši družbi še vedno tabu tema

Terapevtka Theresa Burke iz ZDA je zaradi svojih dolgoletnih izkušnjah dela z ženskami, ki imajo za seboj umetni splav, ustanovila duhovne vaje z imenom Rahelin vinograd. Z njimi želi pristopiti na pomoč materam in očetom, ki se soočajo s hudimi posledicami po opravljenem splavu. Ker je ta zakonsko dovoljen, staršem po splavu še vedno ni dovoljeno žalovati. Theresa Burke je zato napisala knjigo Prepovedano žalovanje, ki je nedavno izšla tudi v slovenščini. Ob tem je obiskala Slovenijo in bila gost  Radia Ognjišče. Pogovoru z njo lahko prisluhnete na tej povezavi.

Cerkvene božične teme in pogovor s Thereso Burke

Na nedeljo Svete Družine smo v oddaji Iz Življenja vesoljne Cerkve predvajali pogovor s terapevtko Thereso Burke iz ZDA, ki je ustanovila duhovne vaje z imenom Rahelin vinograd. Z njimi želi pristopiti na pomoč materam in očetom, ki se soočajo s hudimi posledicami po opravljenem splavu. Pogovoru z njo lahko prisluhnete na tej povezavi.