Vprašanja

“Rahelin vinograd je spremenil moje življenje. Preden sem šla na duhovni vikend, sem bila tako depresivna. Počutila sem se osamljeno v svoji depresiji in žalovanju. Čutila sem, kot da ne smem žalovati, ker sem imela splav…”

“Rahelin vinograd je obnovil moje življenje. Znova se počutim celovito, živo in sposobno ljubezni.”


Koliko stane duhovni vikend?

Cena je odvisna od lokacije, kjer vikend poteka. Večina vikendov stane okrog 150 EUR, v ceno je vključeno bivanje, obroki ter vsi potrebni materiali. Brez skrbi, lahko Vas podpremo ali se dogovorimo za obročno odplačevanje, tako da denar ne bi smel biti ovira. Če potrebujete finančno podporo, ne odlašajte in stopite v stik z nami.

Kako dolgo traja duhovni vikend?

Duhovni vikend “Rahelin vinograd” se začne v petek zvečer in traja do poznega nedeljskega popoldneva. Vabimo Vas, da doživite celoten vikend, obedujete z nami in imate svojo sobo za počitek in spanje. Naše izkušnje pričajo, da je le prisotnost na celotnem vikendu (vključno z bivanjem) dobra osnova za prejetje vseh milosti, ki jih te duhovne vaje nudijo.

Koliko ljudi bo tam?

Na vsakem vikendu je običajno med 8 in 10 udeležencev, včasih je skupina večja ali manjša, odvisno tudi od kapacitet, kjer gostujemo. Takšna (majhna) skupina udeležencev ohranja mirno in intimno ozračje, kjer je vsakemu omogočeno, da ima dovolj časa za podelitev svoje zgodbe in osebno doživljanje vsebine duhovnih vaj. Ob udeležencih je ves čas prisotna ekipa duhovnih vaj (približno 6 ljudi), ki pomagajo izvesti vikend, vodijo vaje, skrbijo za prehrano ter za vse, kar udeleženci potrebujejo.

Kdo vodi vikend?

Vsak vikend duhovnih vaj vodi skupina ljudi, ki so se izšolali v procesu Rahelinega vinograda. Med njimi so profesionalni svetovalci, moški in ženske z izkušnjo splava, ljubeči in neobsojajoči prostovoljci ter duhovnik.

Člani ekipe so na duhovnih vajah brezplačno, saj razumejo pomen zdravljenja in okrevanja po bolečini splava. So kompetentni in skrbni posamezniki, ki bodo spoštovali Vašo položaj v procesu žalovanja in Vam pomagali iti na globljo raven ozdravitve.

Več o ekipi duhovnih vaj si lahko preberete pod zavihkom Kdo smo?.

Zakaj poteka v skupini?

Splav razumemo kot travmo. Travmatične dogodke pogosto oteži to, da so obravnavani kot skrbno varovana skrivnost, v kateri občutki osramočenosti nimajo glasu. Ozdravitev žrtev s travmo splava lahko dosežemo z omogočanjem varnosti, rekonstrukcijo travmatične zgodbe in obnovitvijo povezav med preživelimi in skupnostjo. Skupinski kontekst je zelo katarzičen, saj lahko drugi, “ki so že bili tam”, ustrezno ocenijo simptome in podporne, zdravilne elemente procesa. To ne zanika vrednosti individualnega svetovanja in podpore, vendar izkušnja skupinskega procesa, posebno takrat, ko lahko uvedemo družinsko podporo, pogosto izkaže bolj celovito raven ozdravitve.

Kako lahko podprem delovanje Rahelinega vinograda?

Rahelin vinograd je poslanstvo. Vsi, ki sodelujemo pri izvedbi programa smo prepričani, da smo orodje v Njegovih rokah. Zato se priporočamo, da nas podprete z molitvijo, v kateri boste naše delo izročili v Božje naročje.

V kolikor želite delovanje Rahelinega vinograda podpreti tudi materialno, pa vas povabimo, da donacijo nakažete na:

Zavod Živim
Potočnikova 8
1000 Ljubljana

IBAN: SI56 1914 6501 3341 629
BIC: SZKBSI2X

Namen: donacija

Rahelin vinograd ima samostojen račun v okviru Zavoda ŽIV!M. Vse, kar boste nakazali na ta račun, bomo prejeli v Rahelinem vinogradu.

Iz srca hvala za vaš dar!!! 

Ekipa Rahelinega vinograda