Mediji o nas

Duhovne vaje Rahelin vinograd vzbujajo vedno več zanimanja v javnosti, zato tudi mediji svoj prostor namenjajo  širjenju zavedanja o pomenu teh “posebnih” duhovnih vaj. Spodaj so zbrani prispevki medijev o Rahelinem vinogradu, vabljeni k ogledu, prebiranju…

…………………………………………………………………………………………………………………

Dne 11.02.18 so bile duhovne vaje Rahelin vinograd predstavljene v oddaji Obzorja duha, prvi program RTV Slovenija, med drugim sta svoje doživljanje duhovnih vaj RV opisala ena izmed udeleženk in voditeljica duhovnih vaj Katarina Nzobandora. Oddaja je v celoti dostopna na tej povezavi.


Novinarka Marta Jerebič (Radio Ognjišče) je v oddaji Srečanja, ki je bila na sporedu v nedeljo, 11.03.18 gostila voditeljico duhovnih vaj Rahelin vinograd Katarino Nzobandora in duhovnega voditelja p. Tomaža Mikuša. Njihovemu pogovoru lahko prisluhnete na tej povezavi.


 

Vzroki za splav, posledice splava, občutek krivde, vloga moškega pri splavu..odgovore na ta in ostala vprašanja sta v svojih razmišljanjih v članku na spletni strani Aleteia .si  podala voditeljica duhovnih vaj Rahelin vinograd Katarina Nzobandora in duhovni voditelj duhovnih vaj p. Tomaž Mikuš. Vabljeni k branju intervjuja, ki je dostopen na tej povezavi.

Nekaj svojih razmišljanj sta Katarina in Tomaž podala tudi v video klipih (Katarina, p. Tomaž).


 V glasilu Pastir.si (glasilo pastoralne zveze župnij Pameče, Sele, Slovenj Gradec, Stari trg) je bil v avgustu 2018 objavljen čudovit prispevek o Rahelinem vinogradu. Celoten prispevek je dostopen s klikom na to povezavo.


Začetki ter poslanstvo Rahelinega vinograda je na izjemen način predstavljeno tudi v članku na spletni strani Zavoda ŽIV!IM. Celotni članek, ki je obogaten tudi s pričevanjem članov ekipe Rahelinega vinograda si lahko preberete tukaj.


Na spletnem portalu Iskreni.net je bil v adventnem času objavljen obširen intervju s p. Tomažem Mikušem, DJ. V intervjuju je je p. Tomaž odprl veliko različnih področij, ob tem pa se je dotaknil predvsem problema splava, kontracepcije, spovedi, krivde in nenazadnje pomena duhovnih vaj Rahelin vinograd. Članek je bil objavljen v dveh  delih in je dosegljiv na tej in tej povezavi.


V katoliškem tedniku Družina so v mesecu maju 2019 objavili čudovit članek o poslanstvu duhovnih vaj Rahelin vinograd. Pomemben prispevek v članku sta tudi pričevanji udeležencev (slovenske skupine) duhovnih vaj Rahelin vinograd.  Vabljeni k branju (članek, 1. stran članek, 2. stran))