Kdo smo?

Psihologinja Theresa Karminski Burke je pričela s prvo terapevtsko skupino za ženske po splavu v ZDA leta 1986, po ustanovitvi Centra za ozdravljenje po splavu. Leta 1994 je objavila delo z naslovom »Rahelin vinograd: psihološko in duhovno potovanje k ozdravitvi po splavu.« To je edinstven model skupinske terapije za svetovalce, ki ponuja zelo konkretno čustveno izkušnjo za ženske, ki žalujejo, ker so svoje otroke izgubile s splavom. Leta 1995 je Burkova preoblikovala in razširila program v obliko duhovnega vikenda. Kmalu so osebe, ki so iskale ozdravljenje, začele prihajati tudi iz drugih držav.

Duhovni vikendi so se pričeli širiti po ZDA zaradi svoje dramatične učinkovitosti. Leta 1999 jih je bilo 18, leto kasneje pa 35.

Leta 2015 je imel Rahelin vinograd 700 duhovnih vikendov letno. Potekali so v 47 ameriških zveznih državah in v 25 drugih deželah, v mnogih so v nastajanju.

Knjiga »Prepovedana žalost« je notranji pregled Burkine izkušnje svetovanja stotinam žensk, ki trpijo zaradi čustvenih težav, povezanih s splavom.

Razpravlja o pritisku in prisili, s katerima se sooča mnogo žensk pred splavom, hudi izkušnji splava sami po sebi ter o ovirah na poti razrešitve in ozdravitve po tej izkušnji.

Prav tako opiše cel spekter in globino poabortivnih prilagoditvenih težav in ilustrira, kako lahko ustvarimo bolj razumevajoča in zdravilna okolja, kjer se od žensk ne bo več zahtevalo, da skrivajo svojo bolečino.

»Ta ozdravitveni vikend je dar. Neizmerno mi je pomagal pri mojem žalovanju (odloženem 24 let). Pomaga mi živeti in ljubiti od tega dneva naprej. Hvala!«

Pričevanje udeleženke duhovnih vaj Rahelinega vinograda in Katarine Nzobandora, voditeljice Rahelinega vinograda.