Vprašanja

»Rahelin Vinograd« je spremenil moje življenje. Preden sem šla na duhovni vikend, sem bila tako depresivna. Počutila sem se osamljeno v svoji depresiji in žalovanju. Čutila sem, kot da ne smem žalovati, ker sem imela splav …«

»Rahelin vinograd je obnovil moje življenje. Znova se počutim celovito, živo in sposobno ljubezni.«

Koliko stane duhovni vikend?

Cena je odvisna od lokacije, kjer vikend poteka. Večina vikendov stane okrog 150 EUR za celoten vikend. Cena vključuje vašo sobo, obroke in vse materiale. Lahko Vas podpremo ali se dogovorimo za obročno odplačevanje, tako da denar ne bi smel biti ovira. Če potrebujete finančno podporo, ne odlašajte in stopite v stik z nami.

Kako dolgo traja duhovni vikend?

Duhovni vikend »Rahelin vinograd« se začne v petek zvečer in traja do poznega nedeljskega popoldneva. Vabimo Vas, da doživite cel vikend, obedujete z nami in imate svojo sobo za počitek in spanje.

Koliko ljudi bo tam?

Na vsakem vikendu je običajno od 8 do 12 udeležencev. Včasih je skupina manjša ali večja, odvisno od kapacitet, kjer gostujemo. Skupina ohranja majhno in intimno število, da omogoči vsakemu udeležencu čas za podelitev in skupno opravljanje vaj. Prisotna je ekipa približno 6 pomočnikov in članov tima, ki pomagajo izvesti vikend, vodijo vaje, strežejo hrano in poskrbijo za ostalo.

Kdo vodi vikend?

Vsak vikend sestavlja skupina ljudi, ki so se izšolali v procesu Rahelinega vinograda. Med njimi so profesionalni svetovalci, moški in ženske z izkušnjo splava, ljubeči in neobsojajoči prostovoljci ter duhovnik.

Prostovoljci so tam brezplačno, saj razumejo pomen zdravljenja in okrevanja bolečine splava. So kompetentni in skrbni posamezniki, ki bodo spoštovali Vašo trenuten položaj v procesu žalovanja in Vam pomagali iti na globljo raven ozdravitve.

Zakaj poteka v skupini?

Splav razumemo kot travmo. Travmatične dogodke pogosto oteži to, da naj bodo skrbno varovana skrivnost, v kateri občutki osramočenosti nimajo glasu. Ozdravitev žrtev travme splava lahko dosežemo z omogočanjem varnosti, rekonstrukcijo travmatične zgodbe in obnovitvijo povezav med preživelimi in skupnostjo. Skupinski kontekst je zelo katarzičen, saj lahko drugi, »ki so že bili tam«, ustrezno ocenijo simptome in podporne, zdravilne elemente procesa. To ne zanika vrednosti individualnega svetovanja in podpore, vendar izkušnja skupinskega procesa, posebno takrat, ko lahko uvedemo družinsko podporo, pogosto izkaže bolj celovito raven ozdravitve.